Najděte nejlepšího dodavatele bezpečnostních systémů a služeb

Vybrat firmu

Zamlžovací systém od společnosti PROTECT vyžene zloděje během několika vteřin

014 - GD8 - 8222BDánská společnost PROTECT, která má své zastoupení i v České republice a zaměřuje se na výrobu a prodej aktivních zabezpečovacích systémů, přináší zajímavý způsob ochrany majetku. Je jím zamlžovací systém, který aktivně zasahuje ve chvíli, kdy dojde k narušení chráněného prostoru.

Jak zamlžovací systém funguje?

Myšlenka celého systému je založena na tom, že co není vidět, to se nedá ukrást. V okamžiku, kdy zloděj vstoupí do místnosti vybavené zamlžovacím systémem, dojde k jeho spuštění a mlhové dělo během 12 vteřin zaplní celý prostor hustou bílou mlhou, ve které klesá viditelnost na pouhých 10 cm. Na nezvaného návštěvníka zapůsobí především strach, úlek a panika a prostor neprodleně opustí. Hlavním cílem je aktivně ochránit objekt v době mezi spuštěním alarmu a příjezdem bezpečností agentury, případně PČR.

 

 

Je systém bezpečný?

Aby došlo k dokonalé ochraně majetku, je zapotřebí vyhnat zloděje a zároveň majetek neznehodnotit. Proto je pro tvorbu mlhy použita směs vody a glykolu v kapalné formě, která je zcela neškodná pro lidi, zvířata, elektroniku, dřevo, nábytek i textil a nezanechává žádné stopy.  Stlačená kapalina je vytlačena přes topné těleso s vysokou teplotou, čímž vzniká tzv. suchá mlha husté konzistence. Během několika vteřin dochází k zaplnění celého prostoru a mlha následně vydrží v objektu až hodinu.

  Harley - protect

019 - GD4 - 1011aKde se dá systém využít?


Široké spektrum využitelnosti dělá ze zamlžovacích systémů praktickou součást zabezpečení. Hodí se jak do domácností, tak do kanceláří, obchodů, firem, provozoven, skladů, nákupních center, benzinových pump a dalších prostor. Mezi nejčastější zákazníky v ČR patří zlatnictví, obchody s elektronikou, čerpací stanice, kanceláře s trezorem, domácnosti. Samozřejmě nemůžeme jmenovat přesné zákazníky, ovšem například po ose Liberec – Hradec je v každém městě nad 5 000 obyvatel u různých typů zákazníků přístroj nainstalován. Připraven k akci přitom může být nejen během zavírací doby nebo ve chvíli, kdy nikdo není doma, ale také za provozu. Například v prodejnách může dojít k přepadení během dne a zamlžovací systém lze jednoduše spustit i ručně obsluhou obchodu pomocí skrytých statických, či mobilních tlačítek.

Zabezpečit jedním přístrojem lze prostory o velikosti až 270 m². Standardním měřidlem těchto údajů je zamlžení do 1 minuty. Jsou však typy obchodů, kde může i do jedné minuty dojít k velké škodě a v tom případě zamlžovací systémy PROTECT zajišťují rychlost kompletního zamlžení mezi 10-15 vteřinami.

Systém může být nainstalován viditelně nebo skrytě za stěnou nebo stropním podhledem. V kombinaci s dalšími zabezpečovacími prvky jako jsou alarmy, detektory pohybu, tříštění skla nebo otevření dveří či CCTV systémy tvoří dokonalý tým. S kompletním zabezpečením budete mít dokonalý přehled o tom, co se děje s vaším majetkem. V současné době je i samozřejmostí spuštění a kontrola aktivace zamlžovacích systémů přes mobilní aplikace dodavatelů EZS.

Timeline

  

Dodavatel zamlžovacích systémů:

PROTECT Czech Republic s.r.o.

Trojická 1910/7

CZ-128 00 Praha 2

 

Tel.: +420 776 154 493

E-mail: obchod@protectglobal.cz

Počet firem pro odeslání poptávky: 0Vyplnit poptávkuZavřít ×