Najděte nejlepšího dodavatele bezpečnostních systémů a služeb

Vybrat firmu

Zabezpečením chat a chalup můžete předejít vyloupení a následným škodám

 

Češi jsou národ chatařů a chalupářů. Raději než k moři, jezdí mnozí na chatičku u rybníka nebo na chalupu blízko lesa, kde najdou klid a pohodu. Bohužel, tyto malé rekreační objekty jsou také oblíbeným místem pro zloděje, kteří využívají toho, že v okolí chat a chalup bývá málo lidí a oni mají klid na nerušené kradení. Co můžete udělat pro to, aby vaši chatu nenavštívil nezvaný návštěvník?

Securityagencies

Mříže, okenice a kvalitní zámky jsou základ

Jak tedy na zabezpečení chaty? Každá chata nebo chalupa by měla mít základní mechanické zabezpečení, jako jsou mříže na oknech nebo okenice a kvalitní zámky. Zamykejte i garáže a kůlny, kde schováváte sekačku, zahradní traktůrek, motorovou pilu nebo jiné cenné zahradní náčiní. Zahradní náčiní nejlépe zamkněte také, a to řetězem k podlaze nebo stěně garáže či kůlny. Čím více znepříjemníte zloději odnos cenných věcí, tím spíše vám tam zůstanou. Kvalitní zámek na brance nebo na vratech je vždy první výstraha pro zloděje, že u vás to nebude mít jednoduché. Mnohdy si vybere jinou oběť, která mu nepřidělá tolik práce.

Elektronické zabezpečovací systémy

Alarmy, detektory, kamerové systémy aj. zaznamenají pohyb kolem i uvnitř hlídaného objektu. Nejoblíbenější jsou IP kamery, které vám mohou hned v případě narušení prostoru ukázat, kdo se k vám snaží dostat. Vy tak budete hned vědět, jestli se jedná o planý poplach a máte na návštěvě srnečka nebo opravdového zloděje a máte volat policii. I pojišťovna se k pojištění rekreačního objektu zajištěného elektronickým zabezpečovacím systémem staví mnohem lépe. V takovém případě vám mnohdy navýší i pojistné plnění a zlevní pojistku.

Abstract - 2339623 - 1920

Zabezpečení chaty bez elektrické energie

Pokud nemáte v chatě elektriku, neznamená to, že se zlodějům musíte vydat napospas. Jen je potřeba elektriku nahradit. Jak? O napájení zabezpečovacího systému se postarají jiné zdroje energie, jako například sluneční panel, dobíjecí olověný akumulátor, případně záložní zdroje.

Investice do zabezpečení se vyplatí

Podle policejních statistik krádeže v chatových oblastech a v chalupách spíše stoupají, než aby klesaly, a každé vybílení chalupy sahá do výše několika desítek tisíc korun. Proto se vyplatí do zabezpečení chalupy a chaty investovat. S vhodným rozmístěním a návrhem kombinace elektronického zabezpečovacího systému vám pomohou profíci.

Počet firem pro odeslání poptávky: 0Vyplnit poptávkuZavřít ×