Najděte nejlepšího dodavatele bezpečnostních systémů a služeb

Vybrat firmu

V českých městech probíhá testování aplikace pro kamery Axis – rozpozná barvu a výrobce vozidla

Cd8f4d30 - 702a - 42c0 - 9026 - 1e31c3033d17Aplikaci, která běží přímo v kameře, vyvinula a nyní v ostře testuje společnost FF Group. Ve zkušebním provozu ji mají hned tři česká města.

„Možnosti dopravního využití aplikace TraFFic CaMMRa jsou opravdu široké, od dopravního monitoringu přes počítání a sběr dat až po automatizované vybírání mýtného. Lze díky ní například detekovat kamiony jezdící mimo povolené období, zachytit porušení předpisů, jako je například předjíždění na plné čáře nebo jízda ve špatném pruhu, či dokonce vyhledávat kradená auta. V následující fázi navíc aplikaci naučíme měřit rychlost vozidla, čímž si otevře další široké pole působnosti,“ říká Jan Hazlbauer, projektový manažer v FF Group. Náhled do rozhraní aplikace TraFFic CaMMRa. Aplikaci v současné době testují tři česká města, jako pilotní projekt běží i v dalších 9 zemích Evropy a jižní Afriky.

Kamera provede vysokorychlostní analýzu sama

Software běží přímo na síťových kamerách Axis. Využívá výpočetního výkonu jejich čipu (tzv. edge computing). Díky tomu řešení nevyžaduje další speciální hardware ani server. Axis Communications navíc letos představila novou kameru AXIS Q1700-LE, specializovanou na rozpoznávání SPZ a plně uzpůsobenou pro další integrace, ať už se jedná o serverové systémy nebo právě ACAP aplikace, jako je TraFFic CaMMRa.

Právě kombinace specializované kamery AXIS Q1700-LE a softwarové aplikace TraFFic CaMMRa slibuje zajímavé výsledky. Díky vysokému výpočetnímu výkonu kamery, optimalizovanému na dopravní užití, se veškerá data, včetně jejich analýzy, zpracovávají ihned v kameře. Systém je velice rychlý, aplikace klasifikuje vozidlo jedoucí rychlostí až 160 km/h v řádu 120-250 milisekund, a zvládne takto analyzovat až tři dopravní pruhy zároveň. Ve dne je dosah analýzy až 240, v noci okolo 40 metrů.

„Kamery Axis jsou otevřené aplikacím třetích stran, což nám přináší možnost spolupráce s experty z různých odvětví. Díky tomu pak mohou společná řešení v konkrétních případech vynikat. Aplikace TraFFic CaMMRa je skvělým příkladem. Kameru s aplikací lze navíc dále snadno integrovat do systémů správy videa. Inteligentní analýza, která se odehrává přímo v kameře, je v oblasti dopravy jednoznačně řešením, jež má budoucnost. Je všestranné, jednoduché a velmi rychlé,“ zakončuje Dalibor Smažinka, Business Development Manager Axis Communications.

Počet firem pro odeslání poptávky: 0Vyplnit poptávkuZavřít ×