Najděte nejlepšího dodavatele bezpečnostních systémů a služeb

Vybrat firmu

Proč je lidský faktor nahrazován moderními bezpečnostními systémy?

Moderní doba a s ní spojený technologický vývoj si žádá pokrok ve všech možných aktivitách, které nás napadnou. To se týká i zabezpečení objektů, kde se bezpečnostní systémy dostávají stále více do popředí a nahrazují fyzickou ochranu. Ostatně, není divu; správně zkombinovaný a navzájem propojený komplex kvalitních kamer, citlivých a spolehlivých čidel všeho druhu, docházkových a identifikačních systémů je v mnoha ohledech efektivnější a z dlouhodobého hlediska i úspornější, protože k jeho obsluze a dohledu nad ním je logicky potřeba výrazně méně pracovníků.

Police - 869216 - 1920

Chytré kamerové systémy zvládnou i analýzu obrazu

Základním stavebním kamenem bezpečnostních systémů jsou kamery. Lepší modely se v dnešní době již prodávají i s vlastností inteligentní analýzy obrazu, jejímž hlavním posláním je usnadnit práci obsluze kamer. Její součástí jsou nejčastěji tyto funkce:

  • detekce pohybu
  • rozpoznání obličeje
  • počítání osob
  • rozpoznání SPZ vozidel
  • detekce odložených a zmizelých objektů
  • detekce vandalismu

Kamerové systémy s inteligentní analýzou obrazu nejvíce ocení pracovníci hlídající rozsáhlé komplexy, například kancelářská centra, bytové komplexy, průmyslové haly a podobně, kde obyčejně nemají šanci se 100% spolehlivostí kontrolovat obraz ze všech kamer, kterých se v takových prostorách nezřídka vyskytuje několik desítek. Pokud kamera vybavená výše uvedenými funkcemi tzv. „zmerčí“ nechtěnou aktivitu – například detekuje pohyb nebo zjistí podezření na vandalismus – na sledovacím panelu se obsluze ukáže právě obraz z narušené oblasti, zbylé monitory zůstanou ve spícím režimu.

Camera - 1124585 - 1920

Neustálý dohled zajistí poplachové bezpečnostní systémy

Zabezpečovací systémy fungují prostřednictvím různých senzorů, detektorů a čidel. Tato zařízení přitom dle kategorie svého určení nejčastěji signalizují:

  • pohyb
  • otevření dveří či oken
  • tříštění skla
  • požár
  • únik vody, CO2 či jiných chemikálií
  • teplotu

Veškerá čidla, senzory a detektory, které zabezpečovací systém zahrnuje, jsou přitom vždy napojena na centrální ústřednu, která od jednotlivých zařízení přijímá signál a v případě, že jedno z nich upozorní na nežádoucí aktivitu, spustí poplach. To buď prostřednictvím alarmu (sirén), nebo předáním zprávy (SMS, MMS, hlasový hovor) majiteli objektu, napojené bezpečnostní agentuře či případně bezpečnostním složkám České republiky.

Securityagencies

Kontrolu nad vstupem osob mají identifikační systémy

Průmyslové areály, rozsáhlé kancelářské prostory, bytové domy, školy, úřady, soudy a mohli bychom pokračovat dále. Ve všech rozlehlých objektech podobného typu, kde se koncentruje zvýšené množství lidí (pracovníků, studentů a tak dále), patří mezi základní bezpečnostní opatření dokonale zvládnutý přístupový systém, dle kterého můžete jasně dohledat, kdo a kdy do objektu vstoupil, vystoupil ze něj, a zda se případně ještě nenachází uvnitř. K této identifikaci se nejčastěji používají identifikační karty, samostatné čipy, mobilní telefony, v případě vjezdů a parkovišť pak automatické čtení SPZ vozidel. Spolehlivější variantu pak představují čtečky otisků prstů, skenery očí nebo obličeje. V nabídce je rovněž napojení na vzdálené operační centrum s virtuální recepční, což umožňuje odbavení, aniž by v objektu fyzicky seděla klasická, „živá“ pracovnice na recepci.

Identifikační systémy navíc umožňují jednoduchou administraci přístupových práv, dle kterých můžete snadno regulovat možnosti pohybu odlišných skupin osob po různých lokalitách objektu, či možnost přístupu navázat na den v týdnu, případně denní hodinu. Tím tak jednoduše docílíte, aby se vám někdo nepovolaný netoulal po pracovišti v nočních hodinách, či „nešmejdil“ v místech jemu zapovězených.

Pokročilejší zařízení umí evidovat i pokusy o neoprávněný vstup a lze je snadno propojit s dalšími čidly, která majitele nebo ostrahou pověřené pracovníky neprodleně informují o narušení střeženého vstupu.

Securityagencies

Všestrannost je základ úspěchu

Závěrem se sluší říci, že pro opravdu efektivní a profesionální zabezpečení objektu je nezbytné vhodným způsobem zkombinovat všechny vyjmenované způsoby ostrahy, a to v závislosti na jeho velikosti, koncentraci výskytu lidí a účelu jeho využití. To z technického pohledu nepředstavuje sebemenší problém, protože všechna zařízení lze jednoduše napojit dohromady a sledovat i ovládat je tak pohodlně z jednoho místa.

Počet firem pro odeslání poptávky: 0Vyplnit poptávkuZavřít ×