Najděte nejlepšího dodavatele bezpečnostních systémů a služeb

Vybrat firmu

Oblíbený zabezpečovací systém BEDO Ajax funguje bezdrátově a lze ho připojit na pulty centrální ochrany

 

138(1) Alarm získal ocenění Security & Fire Excellence Award na prestižní konferenci IFSEC a na výstavě MIPS Securika získal cenu za nejinovativnější řešení. Poslední novinkou je jeho napojení na nejrozšířenější pulty centrální o  chrany (PCO) v ČR. V mobilní aplikaci, která je k dispozici zdarma všem uživatelům systému, si mohou jednoduše zvolit mezi několika poskytovateli PCO. Jednou z nich je také společnost D.I. SEVEN.

“Napojením získáte nepřetržitý profesionální dohled nad Vaším objektem od zkušené bezpečnostní agentury. D.I.SEVEN má dlouholetou tradici a je schopna po technologické a personální stránce tuto službu zajistit po celé ČR. Alarm BEDO Ajax tak využijete na maximum, na naší straně jsou nonstop připravení zkušení operátoři reagovat dle informací z detektorů,“ uvádí Miroslav Chalupa, manažer PCO, D.I.Seven.

Zájem registrujeme i od dalších lokálních poskytovatelů těchto služeb, které postupně do systému přidáváme,” dodává Maroš Činčura, projektový manažer Smart Home Security.

Velká komunikační vzdálenost i šifrovaná data

Unikátní na systému BEDO Ajax je především komunikační protokol Jeweller, který nabízí vysokou úroveň zabezpečení. Veškerá data jsou šifrována algoritmem s plovoucím klíčem, čímž je zabráněno jejich odposlechu či modifikaci. Pokud dojde k rušení signálu, systém automaticky upozorní uživatele a přeladí se na jinou, stabilní frekvenci.

78 - 1(1)Komunikace mezi centrální jednotkou BEDO Ajax Hub a komponenty je možná až na vzdálenost 2 000 m ve volném prostoru, což je násobně více než konkurenční protokoly Z-Wave nebo ZigBee. Připojená čidla umí regulovat sílu potřebného signálu podle vzdálenosti od centrály a tím výrazně prodlužují životnost baterií až na 7 let.  

Jádro zabezpečovacího zařízení tvoří BEDO Ajax Starter Kit. Do této sady patří ovládací panel BEDO Ajax Hub, dále ovládací klíčenka, bezdrátový detektor otevření oken a dveří a detektor pohybu. Všechny prvky se mohou pochlubit nadčasovým designem a snadnou ovladatelností.

“K těmto prvkům si mohou zájemci dokoupit další užitečné komponenty. Základní sada tak může být rozšířena o detektor rozbití skla, požáru nebo unikající vody a zaplavení. Zákazníci si také mohou pořídit interiérovou a exteriérovou sirénu, která dále doplňuje způsoby využití zařízení,” přibližuje možnosti rozšíření Maroš Činčura.


Systém je zabezpečen proti útoku na hardware a software

Zabezpečovací systém je zkonstruován tak, aby se dokázal ubránit jak hardwarovým, tak softwarovým útokům, které by mohly narušit jeho funkčnost. Majitelé domů a bytů se nemusí obávat ani výpadku elektrického proudu. V takovém případě systém neprodleně odesílá informaci o nastalém stavu majiteli nemovitosti a bez přerušení pokračuje v provozu na záložní baterii. 36 - 1(1)Všechna zařízení, která jsou do systému zapojena, jsou chráněna proti neoprávněné manipulaci. Pokud je otevřen kryt zařízení, uživatel je o události neprodleně vyrozuměn a může na situaci ihned reagovat.


Uživatelé s chytrými telefony vybavenými operačními systémy Android a iOS mají k dispozici intuitivně zorganizovanou mobilní aplikaci. Stáhnout si ji mohou v AppStore a na Google Play. S její pomocí dochází ke konfiguraci všech zabezpečovacích prvků, které jsou připojeny k centrální jednotce.

O systému BEDO Ajax

BEDO Ajax je bezdrátové zabezpečovací zařízení, které je v současné době distribuováno ve 35 zemích po celém světě včetně České republiky. V ČR výrobce zastupuje společnost Smart Home Security s.r.o. a na místním trhu je alarm k dispozici prostřednictvím řady specializovaných velkoobchodů a montážních firem. Systém je pravidelně doplňován a rozšiřován o nová čidla a funkce.

BEDO Ajax se může v České republice pochlubit certifikací na bezpečnostní třídu 2, kterou provedla zkušební laboratoř Trezor Test.

Počet firem pro odeslání poptávky: 0Vyplnit poptávkuZavřít ×