Najděte nejlepšího dodavatele bezpečnostních systémů a služeb

Vybrat firmu

Nové externí moduly od společnosti AXIS obohatí dosavadní kamery o řízení vstupů a výstupů nebo o audio funkci

 

Společnost Axis Communications zabývající se vývojem nových bezpečnostních technologií nedávno oznámila uvedení nové série externích modulů AXIS T61, která přispěje ke zlepšení funkčnosti kompatibilních kamer Axis postrádajících audio komunikaci a řízení vstupů a výstupů. Tím se nejen zvýší možnost, jak ovládat kamerový systém, ale také přispějí k ušetření nákladů za nové, modernější a funkčnější kamery.
 

Zařízení nové řady AXIS T61 se připojují mezi kameru a switch a využívají jedinečnou technologii ‚portcast‘, která umožňuje digitálně přenášet mezi kamerou a rozhraním zvuk a ovládat vstupy a výstupy (I/O) přes síťový kabel. Do řady AXIS T61 patří modely AXIS T6101 a AXIS T6112, které bez problémů obohatí celou řadu kamer Axis o audio komunikaci a řízení vstupů a výstupů, přestože tyto funkce nebyly v jejich výbavě.

 

Securityagencies

Obousměrná komunikace přichází tam, kde to dříve možné nebylo

Díky tomu, že je kamera oddělena od audio zařízení a I/O rozhraní, mohou zákazníci pro jednotlivé funkční části vybrat ideální rozmístění: například diskrétní místo pro miniaturní kameru a účelnou polohu pro snímání zvuku. Kromě podpory obousměrné komunikace, budou zákazníci moci využít zvukového sledování transakcí nebo incidentů, kdy například budou moci slyšet dění a případně odstrašit vetřelce. Dalším krokem může být analýza snímaného zvuku, která například rozpozná násilné chování – tato podpora se rovněž připravuje.

 

Rozšíření o řízení I/O má mnoho přínosů. Na vstupní porty je možné připojit externí čidla a detektory a spouštět jejich prostřednictvím alarmy nebo definované činnosti, přičemž alarm lze poslat příslušnému příjemci i v případě, že dojde k narušení připojení monitorovacích zařízení. Na výstupy je možné připojit externí zařízení, například různá relé, která mohou rozsvěcet světla, zamykat nebo odemykat dveře a podobně. Model AXIS T6112, který se dodává v diskrétním provedení a je určen pro montáž na stěnu nebo strop, má navíc vestavěný mikrofon.

 

Technologie ‚portcast‘ je cenově výhodná

Jerom Lemke, globální produktový manager ve společnosti Axis Communications, podotýká: „Možnosti audio komunikace a řízení I/O rozhraní významně obohacují video dohledové systémy o další funkce a díky řadě AXIS T61 je přinášíme i kamerám, které je neměly. Naše jedinečná technologie ‚portcast‘ umožňuje audio komunikaci a řízení vstupů a výstupů v elegantním a cenově výhodném provedení a předpokládáme, že kromě kamer, které jsou s ní již dnes kompatibilní, ji bude během několika nadcházejících měsíců podporovat stále širší okruh kamer Axis.“

 

Zařízení řady AXIS T61 umožňují nasadit funkce zahrnující audio komunikaci a řízení I/O rozhraní pouze tam, kde je to potřeba, aniž by bylo nutné nárokovat další IP adresy nebo licence pro software pro zpracování videa (VMS, video management software), přičemž video i audio se přenáší v jednom streamu. Instalace je jednoduchá a bezproblémová stejně jako integrace do stávajících VMS systémů. Zákazníci si musejí jen zkontrolovat, zda firmware kamer podporuje technologii „portcast“ – a následně se bude kamera chovat stejně, jako by funkce audio a I/O rozhraní byly její vestavěnou součástí.

 

Zásadní vlastnosti a funkce řady AXIS T61:

  • Přidání audio komunikace a řízení I/O rozhraní pro kamery Axis, které tyto funkce nemají
  • Technologie „portcast“ nevyžaduje přiřazení dalších IP adres nebo licencí pro VMS
  • Napájení přes datový kabel (Power over Ethernet) jak pro zařízení AXIS T61, tak kameru

 

Speciální vlastnosti pro model AXIS T6101:

  • I/O porty: dva konfigurovatelné a monitorované vstupy nebo digitální výstupy
  • Audio vstup a výstup, konektory jack 3,5 mm

 

Speciální vlastnosti pro model AXIS T6112:

  • I/O porty: dva konfigurovatelné a monitorované vstupy nebo digitální výstupy
  • Vestavěný mikrofon
  • Audio výstup, konektor jack 3,5 mm
  • Diskrétní provedení

 

Zařízení pro audio komunikaci a řízení I/O rozhraní v řadě AXIS T61 budou k dostání prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis ve 2. čtvrtletí za doporučené maloobchodní ceny 2050 Kč pro model AXIS T6101 a 2990 Kč pro model AXIS T6112. 

 

Počet firem pro odeslání poptávky: 0Vyplnit poptávkuZavřít ×