Najděte nejlepšího dodavatele bezpečnostních systémů a služeb

Vybrat firmu

Domácnosti v Čechách hlídají chytré zámky a mluvící kamery

 

Je to jasné, budoucnost patří moderním technologiím. Minimálně v oboru, jakým je zabezpečení domácností. Moderní prvky, kterými chytré zámky bezesporu jsou, vám poskytnou nejen mechanické zabezpečení, ale také spoustu praktických funkcí, které využijete každý den.

Pro pokročilejší a komplexnější zabezpečení vašeho domova lze doinstalovat kamerový systém s řadou funkcí nebo pomocí elektronických zabezpečovacích systémů vytvořit moderní inteligentní dům, který vám výrazně usnadní život a uplatní se ve všech obytných i dalších místnostech.

Door - 1089560 - 1920

Chytrý zámek chrání to, co je pro vás důležité

Zamknuto či nezamknuto? To je oč tu běží při každodenním odchodu do práce. S chytrým zámkem získáte inovativní řešení pro zamykání i odemykání dveří. Díky cylindrické zámkové vložce 4. bezpečnostní třídy je zajištěna extrémní odolnost proti mechanickému poškození, zejména tedy proti snaze zlodějů poškodit zámek a vniknout dovnitř. Moderní technologie se zase postarají o to, na co v běžném životě mnohdy zapomínáme – například zamknutí dveří po zavření. S chytrým zámkem na dveřích se tak už nemusíte vracet z garáže nebo ještě hůře ze zastávky autobusu.

Standardní zabezpečení doplňují další „vychytávky“ chytré domácnosti. Dveře lze otevřít pomocí mobilního telefonu, dálkového ovladače nebo čtečky otisků prstů. Díky tomu razantně snižujete riziko, že by se do vašeho příbytku dostal někdo nepovolaný.

Chytrý zámek je vysoce flexibilní a univerzální nástroj, který lze namontovat i na drtivou většinu běžných a dostupných modelů dveří. Při instalaci nejsou vyžadovány větší zásahy v podobě vrtání nebo řezání. Současně však umožňuje ještě vyšší úroveň ochrany, a to při montáži na speciální bezpečnostní dveře.

Camera - 2456434 - 1920

Mluvící kamery nejsou sci-fi

Chytré kamery jsou dalším výdobytkem moderních bezpečnostních technologií, díky kterým odežene zloděje a další neřády v okolí. Tyto přístroje umožňují automaticky rozeznávat neobvyklé a podezřelé situace a slouží k vytvoření komplexního monitorovacího systému uvnitř i kolem domu.

Po zjištění rizika systém předá informaci operátorovi, zobrazí dané místo. Následně dojde k vyhodnocení situace a její vážnosti, zda se nejedná o planý poplach apod. Protože jsou kamery vybaveny výkonnými reproduktory, může ostraha pracovat také s hlasovým přenosem z monitorovaného prostoru a tím lépe vyhodnotit každou situaci.

Dnešní zloději už jsou mnohdy natolik drzí, že je nějaký ten alarm nevyvede z míry. Když se však z reproduktoru ozve hlas operátora, že jsou všechny kroky zloděje sledovány a zaznamenány na kameře, docílíte zcela jiného efektu a psychologického účinku.

Pracovník má však mnohem širší pole působnosti, jak reálně ovlivnit situaci. Může například rozsvítit světla, pustit sirénu nebo vypustit kouř. Tím celou situaci pachateli markantně zkomplikuje a zdrží ho, než na místo dorazí další bezpečnostní složky, jako je zásahová jednotka nebo policie.

Biometrics - 154662 - 1280

Komunikujte se svým domem na dálku

Do své domácnosti můžete pořídit jednotlivé moderní technologie, ale skutečný inteligentní dům představuje vzájemně se doplňující technologie, se kterými získáte ještě vyšší pocit bezpečí a ochrany majetku. Díky propojeným elementům chytrý dům dokáže promptně reagovat na nečekané situace a snižovat náklady na každodenní provoz vašeho domova – například kontrolou osvětlení, žaluzií nebo ohřevu vody. Díky napojení na centrální ústřednu mohou jednotlivé prvky vykonávat svoje funkce a současně zajišťovat komplexní řízení bez nutnosti zásahu uživatelů.  Spoustu práce odvede inteligentní dům, i když jste pryč. Vše přitom můžete sledovat pomocí vnitřních a vnějších kamer, a to rychle a jednoduše skrze smartphone, tablet nebo počítač. Díky těmto zařízením můžete celou inteligentní platformu také ovládat. Ať už jste v práci, na služební cestě nebo na dovolené, bezpečnostní notifikace zobrazíte například na svém mobilním telefonu a sami zkontrolujete, zda se jedná o planý poplach či je nutno přivolat policii. Mezi další praktické funkce patří například zatopení ještě před návratem domů, rozsvícení světel apod. K těmto účelům slouží samostatné senzory (pohybu, světla, teploty), takže při příchodu do dané místnosti se jednoduše rozsvítí světlo nebo spustí topení.

Počet firem pro odeslání poptávky: 0Vyplnit poptávkuZavřít ×