Najděte nejlepšího dodavatele bezpečnostních systémů a služeb

Vybrat firmu

Detekce neobvyklého pohybu – zajímavá inovace pro kamerové systémy

 

Kanadská společnost Avigilon (přední světový výrobce komponentů pro kamerové systémy CCTV) nedávno přišla na trh s velmi zajímavou novinkou, která patří do světa umělé inteligence. Jedná se o unikátní technologii UMD (Unusual Motion Detection), jež nabízí funkci detekce neobvyklého pohybu. Firma Avigilon tuto technologii poprvé představila veřejnosti loni na největším americkém bezpečnostním veletrhu ISC West, který se konal v Las Vegas.

  Architecture - 1836409 - 1920

Princip nové technologie a její využití

Detekce neobvyklého pohybu patří mezi ty nejpokročilejší technologie a přináší zcela novou úroveň automatizace do sledování. Jejím hlavním úkolem je odhalit události, které by jinak mohly zůstat schované. Princip jejího fungování spočívá v tom, že vyhodnocuje typickou aktivitu na daném místě a následně pak dokáže zaznamenat a detekovat případné neobvyklé pohyby.

Technologie UMD tak bezpečnostním pracovníkům významným způsobem usnadňuje práci – díky ní se nemusejí zdlouhavě probírat kamerovými záznamy, ale systém je sám upozorní na konkrétní situace, na které by se měli podívat. Jde tak o perfektní inovaci, jež najde využití např. u kriminalistů nebo u lidí, jenž se zabývají sledováním bezpečnostní situace v různých veřejných prostorech.

 

UMD je součástí softwaru ACC 6.8

Nová technologie detekce neobvyklého pohybu byla začleněna přímo do video management softwaru Avigilon Control Center (ACC). Ten je uživatelsky velmi přívětivý, intuitivní a dá se tak snadno ovládat. Díky speciálnímu grafickému rozhraní mohou uživatelé snadno filtrovat zaznamenanou časovou osu videa a automaticky si tak prohlížet konkrétní události, při kterých došlo k detekci neobvyklého pohybu. I přesto, že jde o vysoce výkonnou technologii, je její používání snadné a nekomplikované.

Počet firem pro odeslání poptávky: 0Vyplnit poptávkuZavřít ×