Najděte nejlepšího dodavatele bezpečnostních systémů a služeb

Vybrat firmu

Bezpilotní drony české společnosti Primoco UAV pomáhají v mnoha oblastech

 

Nejen ve světě, ale i v České republice jde vývoj kupředu, o čemž svědčí polyfunkční bezpilotní letouny českého výrobce Primoco UAV

Společnost Primoco UAV vyrábí stejnojmenné bezpilotní letouny – tzv. drony, které jsou navrženy pro využití jak pro běžného uživatele, tak pro vojenství.

Drony

Velký pomocník pro každého

Letoun je schopen až 10 h provozu a jeho dolet činí neuvěřitelných 1500 km. Jeho rozměry se blíží spíše k opravdovým letadlům, ale stále ho lze označovat jako dron. S rozpětím křídel 4,85 m, délkou 3,65 m, výškou 1,25 m a vzletovou váhou 100 nebo 150 kg (podle toho, zda jde o model ONE 100 nebo ONE 150) se opravdu nejedná o žádného drobečka.

Pomoc v zemědělství i při monitoringu

Využití letounu Primoco UAV je přitom opravdu široké. Své místo může mít například v zemědělství, kde zaznamenává stav plodin v aktuálním čase. S jeho pomocí také lze mapovat elektrické sítě prostřednictvím skeneru 3D LIDAR nebo zmapuje terén v těžko dostupných místech. Dodat může i topografická data užitečná ro výstavbu inženýrských sítí. Rovněž monitoring potrubního vedení optickými a infračervenými kamerami je užitečnou funkcí.

Ochrana a záchrana

Ve vládním prostředí se Primoco UAV hodí pro zajištění bezpečnosti díky poskytování rychlých informací v reálném čase – lze sledovat například pohyb a chování davů, pohyb vozidel, či vstup teroristů, zločinců a dalších osob na území. V pobřežních oblastech se dron skvěle hodí pro sledování neznámých plavidel. Významnou úlohu může hrát i při pátracích a záchranných misích jak nad zemí, tak nad vodou.

Počet firem pro odeslání poptávky: 0Vyplnit poptávkuZavřít ×